Skip to main content
Annika i pressenArtiklerUdsatte

Prostituerede sælger egen kunst til fordel for Børns Vilkår

By 28. februar 2011oktober 22nd, 2017No Comments

Kvinder fra være- og rådgivningsstedet Reden står bag banebrydende kunstudstilling i Kødbyen på Vesterbro. De vil skaffe penge ved at sælge kunst – ikke penge til dem selv, men til foreningen Børns Vilkår.  

Initiativtagerne bag udstillingen er to unge kvinder, Annika Smith og Sara Marie Strand, som på hver deres måde arbejder med prostituerede og stofmisbrugere – Annika som politisk aktiv for SF og Sara som medarbejder på Reden. De gik begge med et ønske om at rykke ved folks fordomme om prostituerede og stofmisbrugere. 

”Kvinder som dem på Reden skal blot have en chance. Mange tror, at kvinderne ikke kan noget som helst, men vi ved, at de har mange ressourcer – og at der er et menneske med en vigtig historie bag hver enkelt prostituerede eller stofmisbruger. De har brug for succeser, og det vil gøre en fantastisk forskel, hvis københavnerne  – også politikerne – bakker op om kvinderne ved at komme forbi udstillingen”, siger Annika Smith og Sara Marie Strand.

Siden januar i år har Redens kvinder i København været beskæftiget med pensler, farver, masker, lærreder, og film- og fotoudstyr for at skildre deres liv i prostitution og stofmisbrug. Det er der kommet nogle sjove og kontrastfulde værker ud af, som vises frem og sælges på udstillingen ”Bag masken” den 16. oktober i Kødbyen på Vesterbro.

”Kvinderne vil give overskuddet til Børns Vilkår, fordi de selv ved, hvordan det er, når livet kører af sporet i børne- og ungdomsårene og man står og har brug for en udstrakt hånd. De ønsker at vise, at man kan gøre en forskel og hjælpe andre, uanset hvem man er, og hvilken situation, man befinder sig i – et ønske, der harmonerer med Redens ønske om samme”, forklarer Redens leder, Anette Rix.”  

Udstillingen finder sted den 16. oktober fra kl. 17.00, Flæsketorvet 31 i Kødbyen på Vesterbro. Alle kan kigge forbi og måske gå derfra med et maleri og en portion god samvittighed, for overskuddet af salget går ubeskåret til foreningen Børns Vilkår. På udstillingen vil det være muligt at støtte kvinderne – eller rettere børnene – ved at købe plakater og specialdesignede T-shirts. Fra kl. 17.00 spiller DJ Phil og Sticks ’n’ Sushi, Carlsberg og Tante T mfl. vil lægge vejen forbi med diverse delikatesser til fyraftenssultne gæster.

Kontakt projektlederne Annika Smith (email: annika.smith@ft.dk / tlf.: 33375412) og Sara Marie Strand (email: saramariestrand@hotmail.com / tlf.: 22123908) for flere informationer. Se også www.redenkoebenhavn.dk

Fakta:

Kunstprojektet ”Bag masken” startede op i foråret 2009. Siden da har Redens brugere malet mere end 40 malerier og masker og har taget fotos, filmet og berettet om deres opvækst, hverdag og liv i prostitution og misbrug.

Reden arbejder for og blandt kvinder i prostitution og stofmisbrug. Udover at være et fristed for kvinderne yder Reden rådgivning og hjælp med kontakt til offentlige myndigheder. Reden aflægges årligt mere end 10.000 besøg, og tilbyder både gratis mad og overnatning. Antallet af prostituerede i Danmark er firedoblet på 10 år og er officielt oppe på cirka 6000. Man regner dog med et mørketal på adskillige tusinde, hvilket betyder, at det reelle antal kan ligge langt højere. (Kilde: Servicestyrelsen)

Uge 43 2009